Robert Katanec novi je trener Ženskog nogometnog kluba Koprivnica. Na klupi naših će seniorki zamijeniti Marijana Dužića, kojemu zahvaljujemo na ugodnoj i kvalitetnoj suradnji. Katanec će prvu ekipu povesti u novoj, 2024. godini, a s nama je podijelio prve dojmove nakon dolaska u klub.

- O ŽNK Koprivnici čuo sam sve najbolje, znam da se na čelu s predsjednicom Nikolinom Notersberg radi teški rovovski posao za ženski nogomet. Poznajem i kapetanicu Mateju Videc koju sam vodio u Goričanu. U Koprivnicu me privukla činjenica da ekipa ima ambicije i zdrav duh. Veselim se dolasku i radu u vašem klubu.

Novi strateg Koprivničanki kroz trenersku je karijeru vodio desetak muških seniorskih klubova u Međimurju, dok je u ženskom nogometu počeo raditi još 2008. godine. U njemu se, kaže, prepoznao, a k nama stiže nakon angažmana u Ženskom nogometnom klubu Međimurje – Čakovec. Kakvi su planovi i ciljevi u tekućoj sezoni? 

- Definitivno visoko postaviti ljestvicu. Želim izbaciti cure iz zone komfora. Da uđu u radni, fajterski mod i da protiv svake ekipe dajemo sve od sebe. Cilj je prvo mjesto i borba za ulazak u Prvu HNLŽ. Želim da pružimo svoj maksimum.

Otkrio je i kada će seniorski sastav krenuti s pripremama za drugi dio sezone.

- Ciklus priprema traje šest tjedana. Početkom veljače, možda tjedan prije. Nadam se da ćemo dobro surađivati – zaključio je Katanec.